lördag 2 januari 2016

Dags att hyvla - Limma Divinycell (6)

Nyårsfirandet är över. Dags igen för båtmeck.

 Bosse B kom ner från Göteborg, vi diskuterade igenom alla vinterjobb och uppgraderingar av segelgarderoben. Med sig tillbaka fick han två bitar divinycell, H80 15 mm som ska vara till den nya navigationshörnan. Äntligen ska Piano får ett fast ställe för alla prylar till navigation och elektronik plus laddningsstationer till telefoner och två iPad. Om man sätter sig lite snett direkt ner på SB sidan akter om toaletten och spänner fast sig med ryggen mot motorhuven och fötterna snett fram mot bordläggningen så sitter man stadigt. Där ska bli en stor panel för alla grejer och en liten nerfällbar arbetsyta. Bosse B har tagit alla bilderna.
Måttar för panel till navigationshörnan. VHFradions sladd i förgrunden.
 Tog med elhyveln och började bearbeta fastlimmad divinycell. Kopplad till Dragans Mirkadammsugare slapp vi divinycellsprut helt och hållet.


Blev utnämnd till årets båtmeckare i Sundetregatta. Halvgalen är nog en mer adekvat benämning!

Idag var Dragan lite skeptisk till hela projektet!
Grovhyvling ner till divinycellbitarnas kanter. Sen blir det svårare. Då gäller det att köra sakta. Ett nytt hyvelblad vore inte fel.

3 kommentarer:

 1. Imponerande, men när du ändå håller på med en ny för, funderade du på att förlänga vattenlinjelängden samtidigt?
  Mvh Andreas i HP

  SvaraRadera
 2. @Andreas, Det gäller att anpassa den nya fören till det befintliga skrovet akterut. Påbyggnaden vill jag ha svagt konvex, och vertikal förstäv hade inneburit modifiering ytterligare en meter bakåt. Ett annat alternativ hade varit att göra stäven trubbigare och behålla stävlutningen. Båda alternativen är fortfarande möjliga kvar men kräver att jag limmar på mer divinycell hela vägen upp till relingen och bakåt. Det fortsatta arbetet kommer att visa hur svårt det blir att tura vackert och hur lång tid arbetet tar. Jag vill ju segla till sommaren!

  SvaraRadera
 3. Årets Båtmeckare är det - Halvgalen är ingen nyhet ;-)

  SvaraRadera