måndag 15 april 2013

Stuvfack

Stuvutrymmen i en knappt 10 m lång båt, som dessutom är ganska smal är ett besvärligt kapitel. Man är ute några dagar och tenderar att ha kvar allting i väskorna, som sakta med säkert blandas om och välts uppochner och slängs hit och dit. Skönt när båten inte är fullproppad med folk, då finns det kojer över för väskförvaring. Men trist är det med allt som driver omkring.
Håller på och provsyr lite olika varianter av tygstuvfack. I morse damp ett inlägg från Anasazi Racing (här) ner i min mailbox. Som handlar om precis samma sak. Fast färdigsydda, använda några tusen sjömil och nytvättade. En introduktion om Anasazi Racing och seglingen med Anasazi Girl hittar du (här).
Pappa James med Pearl snart 4 månader bland alla barnens stuvfack. Finns inte särskilt många inbyggda stuvutrymmen i en Open 40 heller. Längst fram i mitten ligger Pearls vagga/sjökoj/hage. Foto: Somira Sao

1 kommentar:

  1. Borde det inte vara bra med stuvfack på huvudskotten med öpnningen bakåt? Då ramlar inte grejerna ut vid krängning. Fast man måste ju planera det redan vid bygget för att det ska fungera men du har väl ett skrov till att jobba med ;-)

    SvaraRadera