fredag 15 maj 2015

Om nio dagar

Det börjar dra ihop sig. Bosse har just sjösatt sin Dynamic 35. Döpt till Existens, vet inte bakgrunden till just det namnet. Men vi får många timmar tillsammans under Seapilot2Star Baltic, när vi kommer i mål vet jag mer.

Bosse transporterade Existens från Vetlanda till Västervik igår torsdag, idag kom ett MMS med den lakoniska kommentaren " Allt verkar OK så här långt ". Plus en bild som bevis.

Inte samma trista spöregn som när vi kom tillbaka efter Byxelkroken i höstas.
Dags att börja ha koll på vädret. Tyvärr sträcker sig inte den danska vädersajten dmi.dk så långt upp i Östersjön, farvattnen runt Bornholm finns med men inte norr därom. Får hålla tillgodo med SMHI som förutspår 2 till 8 m/s från N för Gustaf Dahlen under måndagen då rejset startar. Starten går ju från Oxelösund. 9 grader och växlande molnighet. Det kan bli vad som helst när det är dags för start på måndag fm.

1 kommentar:

  1. Lite för tidigt för tillförlitliga prognoser, speciellt med nuvarande varannandagsväder. Men kombinationen Bosse och Anders kan nog bli farlig. Får hoppas på lite vatenlinjeåka och någon fin slör så hamnar ni på topp!
    Kika på http://www.predictwind.com för bra prognoser som komplement till SMHI. De två brukar fungera bra här uppe!

    SvaraRadera