fredag 27 juni 2014

Hakefjorden

Klockan är mycket, lanternorna tända, vi halvvindar och blir omåkta av klas 4 och klass 5 båtar. Vi seglar klass 3, men har ännu inte nått ikapp dom mindre båtarna. Kl är halv tolv, förra året rundade vi Hätteberget precis klockan tio, nu har vi sådär en och halv timme kvar, passerar snart Åstol.
Fin start mitt på linjen. Halvvind, båtarna som startade upp i lovart grötade ihop sig och blev hängande. Först iväg var Saphire, en båt från Schweitz, ny för i år. Båten seglas professionellt och deltar i alla möjliga seglingar i marknadsföringssyfte. Dom kom fint iväg, hittade ett alldeles eget spår på Orustsidan och bara gled iväg. Vi andra blev kvar i stiltjen, men tre X332: or och en X99:a gled iväg. Själva blev vi fast och ett helt gäng gled förbi. När så småningom en åskby svepte över oss blev X-båtsgänget fast bakom en ö och så var det fight. Kryss söderut, ett kort bleke igen och sen kom sydlig vind 7/8 m/s. Vi plockade 9 båtar, fram till Svanesund.
Tjörnbron är svår, Dufour34 hittade eget spår och försvann. X99:an hade redan försvunnit och förstås Saphire. Dessutom har ett gäng båtar gått på Hakefjordens ostkant och glidt iväg.
Blur passerar i lovart, har inte tid att skriva mer, ska sätta spinnaker. Den lilla platta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar