måndag 26 maj 2014

Vårregattan i Viken

I lördags seglade vi Vårregattan i Viken. Sex båtar startade i SRS racingklass och fyra i familjeklass. Vinden blåste ungefär parallellt med kusten, så det blev kryss/länsbana utmed stranden, vi slapp gå ut i sundet och slåss med strömmen (som dock vara ganska svag men vände mitt i racet). Samtidigt seglade C55:orna fyra 30 min race på en kort kryss/länsbana.
NV vind mellan 5 - 7 m/s, riktigt platt vatten i början, lite skvalpigt på slutet. 16,5 NM tog nästan precis 3 timmar att segla.
Vi seglade mot HP1030, Swedestar 370, J80, Beneteu Cyclades 39.3 och X99.
Några vrid till vår fördel på den första långa kryssen från Viken upp till Höganäs angöring gjorde att vi låg lika med normalt lite snabbare Swedestar 370 (SRS 1,276 jämfört med Pianos 1,217) efter en knapp timmes segling. På undanvinden som var mer plattläns och spinnakervänligt höll vi fortsatt fart mot Swedestar som seglar med gennaker. Vinden lättade något, vi var lite ringrostiga och hade svårt att växla ner till svagare vind. Swedestars stora genua gjorde sitt jobb och efter tre timmars segling var vi ganska precis 90 sekunder efter i mål. Vi vann på beräknad tid med motsvarande knappt 7 minuters seglad tid.
Du hittar detaljerade prislistor (här). Resultat från de åtta C55:ornas seglingar hittar du (här).
Pristagarna i SRS-klasserna. Till vänster professionell tävlingsledare Göran Örtegren. Tvåa från vänster Peter Höwing som vann Familjeklassen. Tvåa från höger är Anders Bergmark som vann SRS-klassen med sin Hansson 31. Till vänster och höger om Anders: Berne Andersson och Pelle Weimenhög som blev tvåa och trea i SRS-klassen. Bild och bildtext från Arnes www.regatta.nu. Lådorna är våra priser och innehåller korvar och annat gott från Per i Viken.
Det var en fin bana, varmt och skönt, framgång skapar god stämning ombord. En härlig säsongstart!

Ikväll är det premiär för oss att segla måndagssegling i Viken.

2 kommentarer:

  1. Tack, på kvällens måndagssegling blev vi två, dom seglingarna är riktigt anspråkslösa men fint att lufta besättningen och båten.

    SvaraRadera