måndag 19 maj 2014

En vandring genom stan

När alla andra sedan länge sjösatt sina båtar, hunnit kappsegla några rejs och börjat få iordning på alla trim börjar jag förberedelserna för att sjösätta Piano. Varför så sent? Men jag ställer istället frågan: hinner vi få fart på båten till Bohusracet? Med en rygg som inte är som förr så handlar det mer om att överhuvudtaget få iordning på grejerna. Det blev inget North Sail Trim Cup i Lomma, på lördag går Vårregattan i Viken, Piano är anmäld.

Masten är renoverad, toppbeslaget hängde tidigare i två skruvar, men punktbelastningen orsakade delaminering i masttoppens framkant. I samband med leveransen av den nya Cheetah masten beställde jag ett ämne till nytt masttoppbeslag från Ceilidh i Holland. Prepreg vakumbakat ämne som jag formade mha diamantklinga i vinkelslipen. 200 mm utstick till häckstagsfästet, 50 gånger utväxling och uppskattningsvis 500 kg dragkraft i häckstaget ger en ganska saftig momentbelastning vid infästningen till masttoppen.

Alla icke rostfria brickor i bom- och kickbeslagen är utbytta (undrar hur en del leverantörer tänker?), masten bättringslackerad. Dags att vandra genom staden (klicka på bilderna så blir dom större).

Lämnar Tjörröd och Höganäs Outlet
Rakan utanför Friskis och Svettis
Regnbågen vid väg 111
Samma gamla mack
Dom nya husen vid Sundstorget (som ska kvalificera Höganäs för titeln "Sveriges vackraste innerstad"?)
Ett ganska blaffigt toppbeslag!
Lars Lind, segel och mastmakare med Sveriges vackrast belägna loft i Helsingborgs norra hamn. Fast här på utflykt till Höganäs för mastmeck. Bara råkade vara där när vi kom! 3 km på 50 minuter! Imorgon bitti är det båtens tur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar