måndag 23 september 2013

Out of focus?

Hoppas på så många race som möjligt. Inte för att jag önskar att Oracle ska vinna, utan helt enkelt för att AC34 finalseglingarna har allt! Några bilder från ETNZ.5 kommentarer:

 1. Hej... Jag håller med dig.
  Det är riktigt bra underhållning att titta på.
  Vill se så många matcher som möjligt och hoppas inte Oracle vinner den sista.

  SvaraRadera
 2. Nu är finalen seglad och jag tror att Ahlback har sammanfattat det klart bättre än vad jag skulle göra:
  http://puresailing.wordpress.com/2013/09/25/slutet-ar-nara/

  SvaraRadera
 3. Jag försöker förstå vad han menar. Menar han att det ska inte vara för mycket professionalism? Eller att ingen älskar amerika längre? Min inställning kanske är för enkel, ETNZ höll inte måttet (båtfarten) längre. Jag lider med besättningen, men OTUSA var helt enkelt bättre.

  SvaraRadera
 4. Folk skriver att US var bättre när det gällde men jag anser att NZ var bättre när det gällde (dvs till 8-1), sen otur att seglingen blåstes av. Sen var det några långtradare med pengar som gjorde att US kunde växla om. Vad jag inte förstår är att inte NZ seglade mer aggressivt i starterna de kommande seglingarna. De borde klarat att "fälla" US minst en gång vilket borde räckt...

  SvaraRadera
 5. ETNZ hittade nyckeln att foila undanvind, OTUSA lärde sig snabbt. OTUSA hittade nyckeln att foila på kryssen, det fixade inte ETNZ. Jag är mest fascinerad av farten och kraften och att dom får allt att se så enkelt ut. Hoppas att vi snart får enblick i det virvlande utvecklingsarbete som skedde i nattmörkret. Att leda med 8-1 blev nog en fälla för ETNZ, dom var ju så nära, dom kände sig snabbast, alla med seglingserfarenhet vet att vindförhållandena hela tiden ändrar sig så att sannolikheten att ta 8 seglingar i rad är noll. Om man är övertygad om att det inte går att foila på kryssen så blockeras tankarna från att överhuvudtaget fundera över vilka förutsättningar som måste vara uppfyllda. Men om man vänder på frågan och funderar över vad det är som är hindret och har ett team som ger sig fan på att förstå? ETNZ visade vägen men OTUSAs designteam körde om. Tror jag.

  SvaraRadera