tisdag 14 februari 2017

Fjärden

Nyenkel poesi! Göran Palm skrev dikten "Havet":

Jag står framför havet.
Där är det.
Där är havet.
Jag tittar på det.
Havet. Jaha.
Det är som på Louvren.

Såhär års, när solen skiner och segling framstår som något som definitivt snart blir verklighet blir min alldeles för pretentiösa variant:

Framför mig ligger fjärden
Där är den
Fjärden
Vatten med bruten horisont
Tittar länge
Jag kommer

Om du nu orkat läsa så här långt så kommer några ord till:

Det finns ju en full-crewkonverterad Figaro 2 till salu i Kiel (här), utbjuden för 85 tusen euro. Med mycket utrustning, både segel och instrument. Någon satsade 60 tusen euro på att fixa till båten efter sitt eget huvud. Och säljer den två år senare. Ingen god affär, men såna är vi tokrenoverare. Enligt annonsen väger den 3,6 ton, men ORCi mätbrevet anger 3,105 kg, 50 kg mer än entyps Figaro 2. Det är en fin båt, köp den. Jag har inte själv varit och kollat, bara läst utrustningslistan. Mäklaren kontaktade mig idag och jag meddelade att jag avstår. Egentligen fel, eftersom det på sätt och vis är min drömbåt. Jag kom fram till att den är för stor att hantera ensam. För mig. Ett beslut jag får leva med, en tagg i hjärtat varje gång jag seglar förbi Ängeviken (norr om Kyrkesund, där ytterligare en Figaro 2 är förtöjd).

Jag fortsätter fixa skotten i Piano, en utmärkt båt att sträcka över fjärdarna med!

1 kommentar:

  1. Piano är verkligen en utmärkt båt. De två gånger jag fått äran att segla med på Ven runt har jag fascinerats av hur snabb den är och hur gott den löper på.

    SvaraRadera