måndag 23 november 2015

Två Pianon i samma race

På Bohusracet i somras var vi två Pianon i klass 3. X99 PIANO med en ordentlig klaviaturdekoration på friborden var 20 minuter före oss i mål men 17 min efter på beräknad tid.

Lite grötig bild. X99 SWE 346 PIANO hittar du inne bland båtarna t.v. i bilden. Bildupplösningen är för dålig för att kunna urskilja klaviaturen på fribordet. Skärmdump från video på Bohusracets hemsida.
Anmälningslistan till Bohusracet upptar endast 11 båtar (idag den 23 nov). Anmälningslistan till Seapilot 2Star Baltic är desto längre. Igår den 22 nov tillkom # 74. One Off båten PIANO från Wisby SS med Rolf Erixon och Magnus Gustafson. Hansson 31 PIANO står som # 5 i listan, så i det racet blir vi två Pianon.


Videoklippet på one-off Pianot (träpianot) tog jag under Byxelkroken för drygt två månader sedan. Spinnakern är grymt stor, det är ett effektivt sätt att få upp mättalet till mingränsen 1,075 nominellt SRS som är kravet för att få starta i Seapilot 2Star. .

PIANO med Rolf Erixon start Watski 2Star 2013. Med IW31 Josefine i lä. Skärmdump från direktsändningen av starten.
Så på Seapilot blir vi två Pianon. Kanske också på Bohusracet?

När jag (förgäves) letade bild på X99 PIANOs klaviaturdekoration, hittade jag iallafall två nya bilder på Hansson 31 PIANOt i bildspelet från rundningen av bojen i Lungskile under senaste Bohusracet. Det blåste sådär 5/6 m/s och vi rann på bra. Inte maxfart förstås, så vågbilden är inte så avslöjande. Det skummar bogvåg långt fram iallafall.
Det nya racingstället i Technora. Jag ska ta ett snack med Henrik om fockkjolen. Bilden är kopierad från bildspelet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar