söndag 18 januari 2015

Söderut och nåt som liknar Dart Vader - Z31 (7)

Ikväll söndag flyger jag söderut. Z31-formarna transporterades ner i två omgångar, nu är dom på plats och det är mera verkstad än snack som gäller. Vässad till tänderna med teknikuppdatering från framför allt Thomas Wiberg men även Lars Bjerge som byggde Piano en gång i tiden. Thomas har gått igenom alla byggspecar och Lars har kommit med tusen praktiska tips om hur man planerar och genomför vakuuminjiceringen.

I avvaktan på fler bilder från varvet, kommer några från mannekängvisningen av Ursuit Easy, torrdräkten som ska ge lite guldkant åt Seapilot2Star Baltic ombord på Existens (Bosse F's Dynamic 35) i maj.
Inget snack om varifrån dom fått design-iden!
Ett skalplagg, isoleringen mot kyla fixar man med underställ och tröjor. Jag är 1,76 m lång, väger 73 kg. Köpte Medium, här provar jag med jeans och tunn polotröja under. Känns tillräckligt men inte onödigt lång och lagom rymlig och det finns plats för fler värmande skikt.
Precis som i youtubeklippet nedan, så klarar jag att ta på och av torrdräkten utan assistans, fast det är lättare att undvika skrynklor innanför om jag får lite hjälp att sträcka upp ryggpartiet när jag klär mig. Man flyter uppenbart riktigt bra, men till havs i vågor måste jag också ha flytväst för att inte hamna på magen. För dig som inte får fram klippet på iPad så har du direktlänken (här).


1 kommentar: