torsdag 7 augusti 2014

Ven Runt på lördag

På lördag seglar Piano Ven Runt. Det blir blåsigt, vi hoppas bli fem ombord.
Snart race efter några slöseglingsveckor innebär att botten måste tvättas. Inför Bohusracet dök Fredrik och fixade detta. Då var både köl och roder lite småknottriga - i år har jag ju provat med orange specialbottenfärg från Nautix i Frankrike men det är uppenbart att skyddseffekten hos den bottenfärgen är för svag. Den är perfekt slät när man sjösätter men vad hjälper det om ytan blir både slemmig och småknottrig efter ett tag. Dags att lyfta onsdag morgon. I Vikens hamn har platsen för lyft ockuperats av restaurant BARBORD som placerat en trivsam soffgrupp där vi skulle kunna slipa och tvätta botten. Körde över Piano till Höganäs hamn, där finns ordentlig plats.
Centrumlyft och på väg upp
Små havstulpaner i rodrets och kölens överkant. Sitter knappast alls fast och är lätta att skrapa bort. Men bromsar likförbannat! Det spräckligt vita spåret på skrovet är efter rodret som touchar botten i ytterläget.
Tulpaner i akterkant och på rodrets ovansida.
Lätt vattenslipning av köl, roder och skrov med 400 papper. Skrovet, som är målat med blålocks VC17 hade inga tendenser till beläggning. På väg ner!
Kopplade lyftkroken 08.30, tillbaka ner i vattnet 08.54! Kvart i tio var vi åter förtöjda i Vikens hamn.
Seglar ner båten till Råå fredag em. Väderutsikterna för lördag berättar om 9 - 13 m/s från SSO vid 14-tiden, därefter skifte till SV och lite lugnare vind. Det hiskeliga väder som utlovades nästa vecka verkar ha kommit av sig.

2 kommentarer:

  1. Grattis till klassegern och näst bästa tid bland alla kölbåtar!

    SvaraRadera
  2. Grattis Anders!! Du är vass som vanligt!

    SvaraRadera