lördag 3 november 2012

Ett segel, en fyr och en strand långt borta

Nyss hemkommen från prisutdelning och seglarmöte om Öresund Cup hos MSS i Limhamns småbåtshamn. Det var många ideer om arrangemang 2013, om danska seglingar på gång och framför allt många som vill kappsegla i vassa fält nästa sommar. Inte så många rejs, men gärna tajt kappsegling! Segla DH på danska och SRS på svenska sidan.
Blir aldrig klok på det här, ska det vara eller i Limhamn.
Anders N skriver om mötet sin blogg (här).
I den bleka novembereftermiddagssolen gled en spinnakerbåt omkring vid Öresundsbron.

Häromdagen spanade jag mot Danmark från stranden hemmavid.

Ett segel, långt bort till höger syns rehabiliteringssjukhuset i Hornbeck som en vit klots.
Soliga dagar finns alltid segel på danska sidan, kvittar vilken veckodag, kvittar vilken årstid. Är det ständig frånlandsvind som inbjuder till segling året om?
Svinbådans fyr och en strand långt borta.

2 kommentarer:

  1. Sundet-Anders skrev inget om SRS på svenska och DH på danska sidan som du nämner. Låter rimligt att svenska klubbar ska skapa enkla förutsättningar (en regel) för de svenskar som vill segla i Sverige.

    SvaraRadera
  2. Dom flesta som var med på mötet hade som första prioritet att det ska vara bra rejs med kvalificerat motstånd. Det gäller att ta bort så många hinder som möjligt. Vi får finna oss i att då gäller DH på danska och SRS på svenska sidan. Dessutom gäller ofta olika klassindelning i olika rejs. Anders Hansen har plockat fram en sammanräkningsmodell där det kvittar vilken regel och klassindelning som används i olika seglingar. Och det blir bara en enda totalvinnare. Låter knappast rättvist, men vad går man inte med på för att kunna segla fina regattor!

    SvaraRadera