torsdag 20 januari 2011

Inredning

Dec 2009, direkt från Älvenäs till Helsingborg. Skrov, däck, basinredning och två kölar. Hyrde ett långtradargarage av Wallin Lift AB.
 
Övre delen av bordläggningen var spacklad och sprutlackerad vid leverans.
Jag hade valt bort Al-relingslisten, ursparingen för den spacklades igen i samband med att vi justerade övre delen av fribordet. Instruktionen till varvet var att insidan av skrovet - på samma sätt som undersidan av däcket - skulle var slätspacklade. Jag har alltid gillat rena ytor och lätta inredningar.
Lars Bjerge, LB produktion AB. Akterskepp som ett hav!
Vi backar bandet lite - Jörgen och Lars Bjerge utvecklade en ny basinredning till båten.
Smalt och långt men naggande gott
Kojer i akterskeppet byggdes också i Älvenäs med sandwichlaminat. Toalett- och pentrymodul fanns sedan tidigare. Allt var monterat när båten anlände. Med Lars (och Christers och Pontus) hjälp hade vi fixat reling och övre delen av bordläggningen under hösten 2009 (hann avverka tre billiga hotell och äta lunch på Rasta och Pizzerian i Grums ett otal gånger). Nu skulle teakreling, teak på sittbrunnstofterna, kantlister runt nedgång och hela inredningen på plats. Manzanitan renoverades några år tidigare på Holms varv på Råå, träjobbet gjordes då av Matts Mollestam. Matts - nu konsult - var förvarnad och tog sig an Piano. Den minimalistiska inredningen skulle på plats.
Stort pentry, med kylskåp, plats för spis och vaskar. Radio och elpaneler i bakgrunden. Teaklisterna - rester från ett trappbygge -  hittade jag i en sopcontainer för 10 år sen
Toalett på SB sidan och motorhuv över Saildrive 330 motorn.
Mer än så här blir det inte (i sommar allafall), jo lite ryggdynor plus kojdynor och skott längst fram tillkommer. I fören syns boxen till nedsänkt Furlextrumma.
Epoxi- plus polyuretanlackade durkar

Teakreling, novemberljus i Höganäs hamn


2 kommentarer:

  1. Ser gött ut!
    Hör av dig när du är nere så får jag ta meig en titt - kanske en tur?

    SvaraRadera
  2. Kommer (per motor) till Limhamn så fort vädret känns tillräckligt vårlikt, segel och utrustning ska finslipas. Klart du får både titta och ta en tur.

    SvaraRadera