tisdag 10 januari 2017

Spinnakerbom i kolfiber

Precis som för ett år sen kommer här ett erbjudande om att köpa spinnakerbom i kolfiber från Ceilidh. Förra året hängde jag på ett specialerbjudande från Ceilidhs hemsida. Men den här gången är det ett exklusivt erbjudande för alla er som följer Piano-bloggen.
Forespar Ultra UXP-200-EF #304050 monterad med adapter i ett 60 mm rör.
60 mm diameter spinnakerbom, 2,1 mm väggtjocklek, rörets maxlängd är 3,54 m. Med Foresparbeslag (se bilden) inklusive adaptrar (för att fylla ut spalten mellan beslag och rör) blir max mätt spinnakerbomlängd 3,70 m.

Forespar Ultra UXP-200-EF #304050, kostar inklusive adapter lite mindre än hos Benns för samma beslag utan adapter. Jag har använt detta beslag på mina senaste båtar, är lätt att hantera. Tillverkat i fiberarmerad termoplast så det är inte superstarkt. Har faktiskt alltid ett beslag ombord i reserv, i hårt väder och missar i hanteringen kan tappen deformeras.
Här monterat i ett 2" rör med innerdiameter 47 mm.
Det här är alltså ett upprop om du vill passa på att köpa en Ceilidh spinnbom. Kostar 5 800.- inklusive moms, monterade beslag med adapter, 2 lager polyuretanlack och transport.

Kontakta mig senast den sista januari via kommentarsfältet med e-postadress. Jag lägger inte ut dom kommentarerna på bloggen.

Kontakta mig om du vill ha en grövre eller längre spinnakerbom så ska jag kolla vad Ceilidh har att erbjuda. Deras hemsida med spinnakerbommar har du (här).


1 kommentar:

  1. Jeg tror at jeg har skrevet dette til dig før. Øjet på masteslæden skal være større end f.eks. Selden leverer for at Forespar-beslaget fungerer optimalt. Hvis øjet er for lille kan Forespars endfitting deformeres i kritiske situationer (extreme positioner for spilerstagen). Jeg tror ikke at der er noget galt med Forespar beslaget hvis dette overholdes. Jeg har ikke haft problemer.
    /SilverSurfer

    SvaraRadera