torsdag 12 januari 2017

Spinnakerbom i kolfiber (2)

Gick in på Benns webshop och hittade pris på Seldens 59 mm spinnakerbom i kolfiber (här). Kostar 5.743 kr inklusive beslag. Men exklusive frakt. Maxlängd 3,72 m med Seldenbeslag som påminner om Foresparbeslagen. I mitt förra inlägg erbjöd jag 60 mm spinnakerbommar med max SPL (mätt spinnakerbomlängd) 3,70 m för 5.800 kr inklusive frakt. Inte så stor skillnad. Om du nöjer dig med 54 mm Al-rör så kostar en komplett spinnakerbom från Benns 4.360 kr (plus frakt) med "ultralätta" beslag, sannolikt Forespar. Prisskillnaden mellan Al och Kolfiber har minskat ordentligt jämfört med för några år sen.

Vill du komma billigare undan kan du välja en bom med Benns Al-beslag (här).

Lönar det sig att köpa rör och beslag var för sig. Faktiskt inte. Ett separat 3,5 m långt 60 mm rör med väggtjocklek 3 mm som säljs till enskild konsument kostar närmare två tusen inklusive lastbilsfrakt (här), Lösa Forespar ändbeslag från Benns kostar drygt tusen kr styck, dessutom behövs utfyllnadshylsor.

Det enda skälet till att du skulle hoppa på erbjudandet om 60 mm bom från Ceilidh är om du föredrar Forespar istället för Seldenbeslag.

I Benns prislista anges kolfiberbommar med diameter 59, 77 och 88 mm. Priserna stiger snabbt, en 77 mm bom kostar 12.844 kr (här).

Ceilidh har alternativet 70 mm spinnakerbom komplett för specialpriset (exklusivt för er som läser Pianobloggen) 8.500 kr inklusive moms och frakt. Du hittar en beskrivning på Ceilidhs hemsida (här). Precis som förut: skriv i kommentarsfältet nedan och ange din mailadress (som jag inte publicerar) om du är intresserad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar