söndag 20 maj 2018

På väg mot Oxelösund

Gick från Lomma i onsdags em, hämtade segel och kapell hos Edman Sails i fiskehamnen i Limhamn och sen vidare mot Falsterbokanalen. Hoppades hinna till broöppning kl 2, men inte. Tankade bensin - prognoserna lovade lätt väder. Tänkte Kåseberga men gav mig utanför Gislövs läge, borde tänkt lite till och valt Abbekås, en hamn jag aldrig besökt. Men hört om hur mycket som helst, det blir så med Anders N ombord (han seglade med på Expressen 1990/91). Onsdagkvällar är det onsdagssegling i Gislövs läge, träffade Marie Cacao, konkurent genom åren på Ven Runt.
Torsdag motorgång mot Sandhammaren, vid Kåseberga kom 8m/s SO, kryss och äntligen lite action. Spinnakergång efter rundningen, sen dog vinden och motorgång sista biten. Skulle tanka, kom halv fem men sjötappen var stängd för dagen. Man får ha tålamod i försäsongtid.
Fredag fortsatt ingen vind. Motor till Hanö, drömde om den fina restauranten Briggen jag besökte för 4 år sen. Öppet när jag kom men nu sämre än ett luchhak i nåt sunkigt gammalt industriområde (ursäkta den grova fördomen). Hoppas dom lyckas lyfta både meny och kokkonst till högsäsongen.
Lördag till Kristianopel. Sol, varmt, promenad runt värnet. Mycket folk men få båtar. Lite spöklikt glider ett riktigt vrak in genom hamninloppet på kvället. Med allt i en enda röra, gamla tampar, skitigt överallt, med halvtrasiga segel hängande i vattnet. Det enda som är fräscht är en Parsunmotor som hänger bak. Ketchriggad med långt peke, får veta att det är en 100 år gammal R7:a, googlar men hittar ingen information. Är det nån som vet?
Nu motorgång igen, Ölandsbron i sikte föröver, tankar i Kalmar och hoppas på sydlig vind och spinnakergång, kanske till Byxelkrok. Har lite pasta och köttbullar kvar om inget näringsställe orkar hålla öppet till kvällen.

1 kommentar: