måndag 14 maj 2018

North Sails Trim Cup i Lomma

Sommarvarmt och solsken i Lomma i söndags. Vi seglade North Sail Trim Cup. Seglingarna hade börjat redan på lördagen med först träning av starter på fm och race på em. Av planerade två kunde enbart ett genomföras. Vinden vred och dog ut. Lite tur för oss eftersom vi inte hade möjlighet att starta lördag. En segling räknades bort i slutresultatet. Vi hoppades förstås på att räkna bort lördagsseglingen.

Henrik Edman styrde, Hans Kimblad och Bosse Fransson skötte allting som krävde kraft, själv åkte jag mest med. Alltihop började med att jag gjorde ett ordentligt jack i pekfingret och fick ägna mig mest åt att stilla blodflöde.

Här ser det ju ut som jag gör nåt iallafall. Henrik styr och Bosse
skotar spinnaker.
Start kl 10 i lätt väder, 4/5 m/s. Seglade mot halvtonnaren Antheor, X102 Onyx, Melges 20 Inglorious Bastard och Draken Arwen. 5 av 7 anmälda i lilla klassen kom till start. Antheor med sin stora topphissade spinnaker går riktigt fint i lätt och var några sekunder före oss i mål i första seglingen. Antheor mäter mindre än Piano och det blev en dryg minuts marginal på beräknad tid. Vinden vred 20 grader fram och tillbaka, det gällde att hitta rätt i skiften. Det gjorde vi inte riktigt i första seglingen men desto bättre i dom följande tre som vi vann. Marginalerna var små, segling 3 (andra på söndagen) var vi 16 sekunder före Arwen, 16 sekunder före Melges 20 i segling 4 och 21 sekunder i segling 5. Ca 50 minuter långa kryss/länsbanor.

Alla resultat finns (här).

Ett välfyllt prisbord, jacka från North, badhandduk från Lomma Kommun, T-shirt också från North, plus ytterligare en tenn-bägare vid sidan av den Piano vann under NSTC 2013.

Sparade spår från Seapilot för att kunna visa skift och kryssvinklar. Men vid den sista sättningen fångade spinnaker min iPad, som följde med upp ur ruffluckan och gjorde en vacker parabelrörelse ut i sjön. Jag hittade vårt spår hos MarineTraffic. Ser mest ut som en fluga med tomtesäck på ryggen.


Vi seglade med ny stor och fock. Dom rullbara lattorna i focken är från C-Tech i NZ, speciellt topplattan var en besvikelse. För hård, det bildades ett veck framför lattan. Henrik byter till något bättre.

Avslutningsvis lite bilder som Jan Carlander tog från Antheor under sista länsen i söndagens första segling (som Antheor vann).
Fast jag inte helt säker på att han tog bilderna i samma ordning som dom visas här. Möjligtvis är det så att Antheor seglade ifrån oss och inte tvärtom?

Tack Lomma Båt Sällskap för ett fint arrangemang.

2 kommentarer:

 1. Antheor tackar för god kamp på havet/) /)/)/)
  Om Piano ligger kvar i Lomma så seglar vi kvällskappsegling på torsdag. Kanske en möjighet för oss att ta revansch?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själva! Jag hoppas segla mot Falsterbokanalen redan i morgon onsdag och återvänder inte förrän i slutet av september och då är nog torsdagsseglingarna slut.

   Radera