onsdag 20 april 2016

Småprickigt

Riktigt fint väder! Rullade det fjärde och sista lagret HB-coating igår.

Ytan är ju en ojämn rullad yta, dags att slipa bort färg igen. Jag använder ett Bosse Fransson trick: spraya på svart färg och sen är det bara att slipa så att det svarta precis försvinner. Över vattenlinjen ska jag lägga på Double Coat polyuretanlack, under vattenlinjen blir det förstås bottenfärg.

Det gick år precis en burk svart Hobbyfärg från Biltema
Jag får en känsla av hur förskeppets linjer ser ut!
Sen är det bara att börja slipa bort svart färg.
Olika stadier i slipningen. Slipat och renspolat upp t.v. Nästan färdigslipat men mest grått slipdamm upp till höger. 
Jag slipar vått med Mirkamaskinen, som inte går på fullt varvtal, nånstans i mitten. En humla kom förbi, men upptäckte att även om frekvensen stämde, så var det ingen bekantskap att satsa på.
Sprutmunstycket till en 5 liter blomspruta i ena handen för vattenbegjutning och Mirkamaskinen i den andra. Använder slippapper Autonet 180. Byter mellan vänster och höger händer ganska ofta, det är jobbigt att slipa även om Mirkamaskinen bara väger 0,9 kg.
Ytan blir först vitprickig, sen svartprickig. Prickarna styr hela slipningen, jag behöver inte stanna för att känna efter om det är färdigt. Ytan blir matt emaljliknande. Som matt kakel i badrummet.
Fortsätter i morgon.3 kommentarer:

  1. Det blir säkert jättebra!

    SvaraRadera
  2. Vilket otroligt jobb du lagt ner! Vad räknar du med för vinster med det ombyggda förskeppet?

    SvaraRadera
  3. Bra fråga! Sanningens ögonblick kommer inom några veckor, förhoppningsvis hinner vi få iordning båten till Lomma den 14/15 Maj, då får vi en tydlig indikation. Väger båten i samband med sjöättningen, brådis om vi ska få fram nytt mätbrev i tid.

    SvaraRadera