tisdag 29 december 2015

Lager på lager - Limma Divinycell (4)

 Dags att limma lager 2. Ska så småningom bli 3 lager. Den här gånger använder vi polyuretanlim (jäslim). Lim på ena biten, sprejar (inkrupen under vakuumbaggen) vatten med blomspruta på dom redan fastlimmade skivorna. Öppettiden för epoxyspacklet vi använde för att limma första lagret direkt mot skrovet var flera timmar. Nu är öppettiden 15 minuter vid 20 grader. Känns bra att temperaturen är ca 12 grader där båten står, vi får mer tid på oss att tömma vakuumbaggen. Pumpen är i klenaste laget så tömningen tar minst 30  minuter. Ännu har vi inte fått till tekniken att få baggen tät direkt. Måste jaga och tätar läckor innan vakuum tar ordentligt, så tömningen tar nästan en timme trots att vi först grovtömde mha en dammsugare..

 Ett BB och ett SB pussel. 4 bitar på vardera sidan. Eftersom divinycellen på båten är blöt kan vi inte tejpa utan skruvar helt enkelt fast bitarna så att dom hänger på rätt ställe.

Nu har det gått en timme och polyuretanlim börjar tränga igenom rutskärningen. Spåren på ovan- och undersida är skurna så att dom kommunicerar med varandra.
Skruvar fast dom nya bitarna med plåtskruv i försänkta hål. 
 Om några timmar är det dags att stänga vakuumpumpen. Imorgon limmar vi på det tredje och sista lagret. Sen kan kylan komma, fräsa får vi göra med vantarna på. Båten står inomhus men där finns ingen värme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar