tisdag 3 februari 2015

Om tre månader? Z31 (10)

Om tre månader -ja kanske! Det finns doers, det finns entusiaster, det finns folk som helt enkelt bara fixar. Det är säkert egenskaper som har krävts för att kunna driva ett varv i Belgrad under dom senaste 20 åren utan att gå under. Men ett färdigt skrov om tre månader? Z31 med modifierad rak vertikal akterspegel, med navigationsbord, bakåtflyttad mast (?), ny köl, vattenbarlasttankar. Fan trot, men det blir många resor till Belgrad för att följa upp och kvalitetssäkra projektet.

Skypemöten varje dag på halvstapplig engelska, efter första mötet igårkväll stannade min dator, ansträngande återställning av allt utom filer. Kan väl inte vara Z31 projektet som fick luften att gå ur Excel, Words och Skype?

Börjar med kölen, blir likadan som till Bosses Dynamic 35. Kommer att bli tillval av fällköl ala POGO 30 och Seascape 27. Men fast köl för vassaste kappseglingsegenskaper.

Båten ska byggas helt och hållet hos Narvalboats, det är ju i Medel- och Svarta havet du kommer att hitta dom flesta Z31:orna i framtiden.

5 kommentarer:

  1. Fantastiskt roligt Anders!

    SvaraRadera
  2. Spännande att det kommit så långt. Väldigt många projekt/drömmar förblir i det stadiet...

    SvaraRadera
  3. Jag tror att det här är båten jag väntat på....följer detta projekt med stor spänning.

    Hård slör / Tomas

    SvaraRadera
  4. Her gå man og venter på næste afsnit. Og så er afsnit 10 på kun 14 linier ! Der må være mere at fortælle om dette projekt ! Det er jo sådan noget vi går og drømmer om at gennemføre. Mere - mere......
    /SilverSurfer

    SvaraRadera