onsdag 13 juni 2018

På tåget

Sitter på tåget mot Stockholm. Kolfiberroderstart om lite drygt 2 dygn. Ännu inget banalternativ angivet, startlistorna har kommit, vi startar 15:40, 2 timmar och 10 min efter första båt, RJ85 Cinderella III. 60% jaktstart, jag tror det innebär att alla båtar klumpas ihop efter 60% av banan. Nånstans vid Möja borde det vara.

Blåsigt (nåja) i början, lättar ur på efternatten. Då vi inte längre seglar på öppna fjärdar, blir nog riktigt buskigt på slutet. Inte längre hårdväderprognos, det talar för många segelskiften, mellan spinnaker och jibtop. Knappast skiften vi är vana vid.

Piano ligger på Ingarö vid Ålstäket. Går till Bullandö i kväll (hoppas det finns tillräckligt med vatten i Strömma Kanal, omvägen runt Fågelbrolandet är lång), viger morgondagen åt att flytta ner toppvanten till fästen under förstagsfästet istället för som nu ovanför. Allt med ambitionen att få mera fjong i förstaget när vi drar i häcken.

Den relativt sena starten på fredag innebär att vi hinner med lunch på Grinda. Kommer nog återse många fina ställen den här sommaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar