söndag 8 april 2018

Gosch!

Ja, vad kan man säga annat än Gosch? Dvs ett stort uttryck av förvåning. Projektet jag hade gett upp är på G. Produktionen av Z31 startar i Belgrad om en månad. Börjar med en plugg som ska modifieras, lite längre skrov och lite annorlunda sittbrunn. Dags att sparka igång Z31's hemsida (det tar några veckor innan den första versionen är klar för publicering). Narval varvet läggs ner och ett nytt varv återuppstår. Håll utkik!

Uppgraderingen av Piano tar tid. Det blir bra, men tar tid. Epoxyspackel ska härda innan slipning. Allt sker med myrsteg. Bottenfärgen läggs vått i vått på 3 timmar härdad Hempel Light Primer så då går allt fort. Planerad sjösättning om en vecka, Bosse Fransson kommer med rodret i morgon. Väntar på nya öglebultar till röstjärnen (hittade rostfria M12 gängade öglebultar i Frankrike hos INOX med brottgräns 5,5 ton istället för Wichards M12:or med 3,5 ton brottlast). Kör båten direkt till Höganäs för sjösättning och sen motorgång till Viken. Förra året la motorn av halvvägs och jag ringde efter sjöräddningen. I år ska jag ut och provköra ordentligt först.

Mantågsstöttorna har kommit från Roffe Erixon på Gotland.

Sidstagade mantågsstöttor, blir stabilt och bra.
 Våren har också kommit, Kategatt glittrar och jag går promenader efter vattnet. Fortfarande med mössa och vantar men det är ljust. När jag för väldigt många år sen lämnade Stockholm för Skåne saknade jag träden. Nu uppskattar jag den fria sikten överallt. Träden är kala, men knopparna har börjat lysa.

1 kommentar:

  1. Otroligt spännande, håller tummarna för en fin båt!!
    Med vänlig hälsning, Tomas

    SvaraRadera