torsdag 27 augusti 2015

Provseglade med nya rodret

Bosse Bergqvist körde ner från Stora Höga, vi skulle ut och provsegla med det nya rodret. Perfekt vind, SV ca 8 m/s. Hade kunnat vara större vågor. Vindprognosen sa mellan 7 - 10 m/s och mer vind norr om Sjaelland.

Vi hissade, vi seglade, vi fintrimmade riggen, vi ska vara ordentligt förberedda inför de race som återstår i höst. Ikväll kändes det som höst, men fortfarande varmt i vattnet, 19 grader enligt Predict Wind.

Lite nordgående ström, så kryssfart och kryssvinklar blir bedrägliga att utvärdera. Men mest handlade det om att utvärdera hur rodret fungerar, framför allt om rodret släpper på samma sätt som jag upplevde på försommaren.

Ikväll var det en fröjd att styra, mindre känsla av lovgirighetän orginalrodret och bra bett på kryssen.

Ett brett leende från från Bosse, tyvärr försvinner vår konversation i allt vindbrus, men kolla hans leende. Och lyssnar du noga så hör du mitt omdöme precis i slutet.


Vi vände lite norr om Hornbeck och hissade spinnaker på vägen tillbaka. Seglade högre och högre för att provocera en broach, Den kom förstås, väldigt helt plötsligt.

Det var riktigt snälla förhållanden, framför allt inga besvärliga vågor. Mycket kvar att testa.

Det blir inget Saltholm Runt på lördag, seglar direkt till Bröndby i morgon. Vi seglöar Bröndby Sailors Cup den 5te september. Med full besättning.

PS Bosse tvättade kameralinsen efter jag tog dom här klippen, nästa gång blir det bättre skärpa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar