torsdag 3 oktober 2013

Höstkväll i Höganäs hamn

Det kom ett mail från Bosse, på väg hem till Vetlanda efter ett besök i Lund tog han omvägen förbi Höganäs hamn, tog ett kort som hamnade i min mailbox.
Det har börjat tunna ut vid bryggorna. Foto Bo Fransson.
Alla segel är nerplockade och lämnade till Henrik E (Edman Sails). Experimenterar med system för att ha koll på batterierna (vill inte råka ut för el-torsk igen).
Det blev ingen kappsegling alls i Danmark det här året, DH-mätningen var förgäves alltså. På söndag går Mumm-Stelton Cup från Vedbeck mitt på danska Öresundskusten. En kasebana runt bojar, Piano startar inte. För några veckor sedan tog vi beslutet att vi hade kappseglat färdigt för i år. Med tanke på väderutsikterna fre/lör - kuling från SO - känns beslutet ganska rätt.
Vi har seglat åtta rejs, fem stora och tre lokala plus ungefär hälften av tisdagsseglingarna i Höganäs. Tre förstaplatser (North Sail trim Cup i Lomma och två lokala seglingar), fyra andraplatser (Kullaseglingen, Bohusracet, Saltholm Runt och den mer lokala 2manna Hbg-Gilleleje) och en tredjeplats (Ven Runt). Vi kom trea på tisdagsseglingarna i Höganäs, Expressen Amaranda vann med First 40.7 Embla på andraplats. I det SRS interval där vi hamnar finns det i övrigt nästan inga nya båtar. Och få av dom som seglar i den klassen har trimmat sina båtar på samma sätt som vi jobbat med Piano. Nya C/R är lite större än 10 meter och mäter typiskt över SRS 1,25. Runt SRS 1,30 är det rena getingboet i sundet, flera nya X-båtar plus First 40.7:orna Embla och Yro, First35 Maria och Dehler 34SV Grynet och förstås X99 Mille. Sannolikt mycket svårare att placera sig i topp där. Varför skaffade inte jag en 10 - 11 m båt? Svaret är enkelt - Hansson31 storleken gör det möjligt att hantera båten själv.
Projektet Piano börjar kännas ha kommit i hamn. Systerbåten #26 är till salu, kommer ett inlägg på den här bloggen snart. Skicka en kommentar om du är intresserad redan nu, det är en god ide att inspektera Piano när hon ligger i sjön för att få en uppfattning om hur systerbåten kan bli.
SRS analyserna har nått vägs ände. Andra får ta över den stafettpinnen. Om det nu är nödvändigt att överhuvudtaget analysera mera. Bättre att segla.
Lycka till alla ni som seglar Mumm-Stelton till helgen, hoppas det blir fina seglingar. Själv ska jag lägga takpapp på förrådet, sätta in fönster i källarnedgången, montera ny dörr till garaget och plugga Fysik med en 16-åring. Plus åka ner och klappa båten lite grand.

1 kommentar:

  1. När du skriver om försäljningen av 26:an så tala gärna om vad som är gjort/finns och vad man kan styra själv.

    SvaraRadera