söndag 6 oktober 2013

Hansson31 #26 till salu

Pianos systerbåt är till salu. Har legat inomhus i två år, vi har använt ledig tid för att färdigställa exteriören.

Hansson 31 är en bekväm bo-båt för 3-4 personer, seglar mycket bra och är lätt att hantera. Är ritad för att seglas fockkonfigurerad och kan seglas med både spinnaker och gennaker. 9/10-delsrigg med svepta spridare och vant dragna ut till däck. Undervant till ruffsidan för enkel passage.

Båten är konstruerad av Gösta Edwardsson i samarbete med Erik Hansson. Byggd i Älvenäs utanför Karlstad 2009.

Säljes med köl, roder, däcksluckor, Rutgerssonventiler, Lewmarventiler till stickkojer från sittbrunn, rufflucka/luckgarage med skenor, luckor till stuvfack i sittbrunnen, basinredning, toamodul, pentrymodul, rak propelleraxel monterad. Komplett Al-rigg från Selden med ouppackade Lundhsegel från 2009 (stor/fock/spinnaker). Cirkulärt hål till dränerat utrymme för att kunna dra ner fockrulle under däck.

Skrov och däck är byggda i vakuuminjicerad vinylester med 15 mm divinycell.
Skrovet är slipat ner till vattenlinjen och förberett för sprutlackering alternativt rullas med double-coat självsträckande polyuretanlack. Ruffsidor, rufftak, sittbrunn, sittbrunnsdurk och badplattform har orginalgelcoatyta.
Genomgång från sittbrunnen till badplattformen. Lewmarventil till stickkoj.
Båtdata:
Längd    9,6 m
Bredd    2,8 m
Djup      1,8 m
Depl      3 ton med Al-mast. Tillkommer motor, tankar och den inredning du monterar själv.
Kölvikt  1,25 ton, varav 1000kg i blybulben. Kölfena byggd av vakuuminjicerade vinylesterskal med 12 kölbultar från bulben.
Mastlängd 14,7 m, mastfot på kölens framkant, masthöjd ca 14,5 m över vattenytan.
Storsegel     27 m2
Fock            24 m2
Spinnaker    75 m2.
SRS ca 1,21 med fock, motor och deplacement 3,2 ton.

Båten och kölen (som ännu inte är monterad) kan inspekteras i Höganäs, vill du också inspektera Piano ligger hon i sjön tom tisdag den 8de okt. Därefter kan båda båtarna inspekteras i samma hall.

Det finns mer att läsa om Hansson 31 (här). Sen kan du bläddra bland den här bloggens 280 inlägg, det mesta handlar om Hansson 31.

Kontakta mig via kommentarsfältet till det här inlägget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar