söndag 21 juli 2013

Kristianopel

Förra och första gången jag angjorde Kristianopel var för 25 år sen. Då som nu på väg mot Öresund. Här är fint! Allt är kanske fint när det är högsommar och varmt. Kyrkan håller på att renoveras och man får inte gå in. Tyvärr! Jag minns att det var en vacker kyrka. Då gick vi på mässa en vacker sommarkväll och sjöng "Guds kärlek är, som stranden och som gräset ..." På onsdag sjunger Vocal Six i samma kyrka. Lite svårt att få ihop utbudet av musikaliska höjdpunkter med vindar och hemtransport.
I alla hamnar hittills sen vi lämnade Mem och Göta Kanal står hamnvärdarna och dirigerar in oss/mig till en bra plats. Så också här.
Kollade på "Eniro på sjön HD" - den där gratis appen som har nästan lika bra sjökort som Seapilot och dessutom har sökfunktion för sånt som en semesterseglare efter kusten vill veta - om det fanns affär tex i Kristianopel? Det skulle det inte finnas men det gör det, en Handelsbod med riktigt fint utbud. Öppen alla dagar hela året, under sommaren öppen 8-20. Nuvarande ägaren driver den sedan 2005.
I hamnen finns också Cafe/Restaurant. Med räkmackor som specialitet. Jag satsade på röding.
Piano fick en plats längst in. Jag har väntat på en båt som din sa han, platsen var inte så bred och 2,80 gick bra. Alla båtar är ju så breda nuförtiden!
Någon timme senare anlöper SHALOM och förtöjer på andra sidan samma brygga, det blir psalmsång och annan kristen spis kl sex. Kristianopel har tydligen allt.

1 kommentar:

  1. Kul segling och bra tillfälle att testa lite som man kanske inte gör under kappsegling.
    När det gäller avfuktaren så fungerar den bäst om du stänger all ventilation (kanske inte så bra om man bor i båten...). Då jobbar den med befintlig luft i båten istället för att värma upp luft som ventileras ut och sen få in ny kall/fuktig luft.

    SvaraRadera