söndag 30 september 2012

Vemod och hopp

Årets kappseglingssäsong är över. Sprider sig en känsla av vemod. Återstår DH mätning på torsdag. Varför mäta DH? Enkelt svar: det finns flera septemberseglingar på danska sidan, häruppe i norra Öresund tog dom svenska seglingarna slut den 8/9de sept när HYC arrangerade 2-manna Hbg - Gilleleje TOR. Det har väl ingen betydelse vilken regel man seglar efter, DH får duga lika väl som SRS (Observera att jag inte påstår att den ena är bättre än den andra, men lär inte avhålla mig från att jämföra vad det lider). Nås av beskedet att storbåtarna i Danmark ska börja segla efter ORC. Förhoppningsvis blir det lite DHkappseglingsspillror kvar.
Hittade några fina bilder från Kullaseglingen 2012 på HYC's hemsida www.hycsail.se, under regattaseglingar/kullaseglingen/bilder. Plockade ut bilderna på Piano, du hittar dom härnedanför. Start utanför HYC's klubbhus, någon fotograferade från starttornet. Först en liten kryss söderut, sedan läns norrut.
På väg norrut mot E4 efter att ha rundat kryssmärket.
Henrik E styr, Peder E i lä
Utanför hamnpiren Norra hamnen utanför Hbg, efter första varvet Helsingör/Hornbeck/Svinbådan/Hornbeck/Svinbådan. Vi är omseglade av en 9,2 m Dragonfly trimaran. I övrigt inte en båt i sikte.
Nya mellan/hårdvindsfocken. På väg att runda utanför HYC's klubbhus.
Piano är en smal båt - bara 2,80 m bred.
Hissat lilla platta, vi väntade halvvind. Men bytte snabbt till stora. Andra varvet, mot Domsten.
Reportaget om seglingen hittar du (här).
Hittills bara vemod. Hoppet då?
Hoppet är nästa säsong, att vi får mer kontinuitet i seglandet och att det blir fler kappseglingar, inte längre bara på hemmaplan. Det blir nödvändigt med många transportseglingar, både söder- och norrut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar