torsdag 6 juli 2017

Walking by the sea

Början av juli, högsommar (i Skåne) och högsommarljus. Först nu dags för mastvandring. Från Svanebäck i norra Viken till hamnen i andra änden. Lånade mastkärran, lastade masten med mittpunkten på vagnen en knapp dm nedanför trissan till liften, fick lite hjälp av Erik med att läsa trafiken vid utfarten. Väl ute på Höganäsvägen blev det en behaglig promenad, genom rondellen, Prästavägen mot kyrkan och sen Strandlyckevägen utefter vattnet. Möter leende cykelturister som följer Kullaleden, möter Vikenbor på väg till eller från vattnet med sina barnbarn. Helt enkelt sommar!
Höganäsvägen
Strandlyckevägen
Motorn är förhoppningsvis i ordning, trimmade in dom rörliga spridarna igår. Kanske kan masta på i morgon. Underlig sommar, masta på i juli!


5 kommentarer:

 1. Jag gissar att du längtar nu och att det kommer att bli sköna timmar/dagar på sjön!

  SvaraRadera
 2. Härligt att se kolfiber på vägen, mot sitt rätta element och funktion ;-) Appropå kolfiber, gjorde inte Marström kolpeken till Z31:an. Skriver som alldeles ny ägare till en Aphrodite 29 och drömmer om peke, kol väger ju mindre än Seldens alualternativ, vet att ett alt. finns hos Trogear, men aj,aj mkt dyrt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marströms Z31 variant är tyvärr ännu dyrare än Trogear - ungefär det dubbla jämfört med AS-30 😱

   Radera
 3. Tack för alla uppmuntrande tillrop, Piano ligger vid bryggan i Viken, med påkopplad AIS så att jag hela tiden kan förvissa mig om att hon är på rätt ställe.
  Visst gjorde Marström kolfiberpeken till Z31. Jag lägger ett mail till Johan Larsvall för att kolla om dom fortfarande kan levereras.

  SvaraRadera
 4. Skönt att komma ut och lufta Piano!

  SvaraRadera