lördag 18 januari 2014

Prinsen av Bretagne!

Jag vill inte påstå att det är så många kreative inlägg på den här bloggen f.n. Men det händer en del i kulisserna och så småningom blir det mer matnyttiga grejer presenterade också här. Om kölar och aktuella båtprojekt, något om SRS - standard SRS för Hansson 31 är inte ändrat 2014 men vi får se vad som händer med Pianos SRS tal. Djupgåendet måste kontrolleras innan jag skickar in ansökan.

En av dom sajter jag besöker regelbundet är www.sailnet.com och inlägg under rubriken Interesting Sailboats.  Där finns många av videorullarna på franska båtar och atlantsegling med en blandning av komfortbåtar och racing. Dagens lån från sailnet är en kort videorulle med Prince de la Bretagne, en 80 fots katamaran som ska försöka slå rekordet från Lorient till Maurice Island (Port-Louis), inte långt från Madagaskar. Det nuvarande rekordet är 26 dagar 4 timmatr och 13 minuter. Genom doldrums, nudda Brasilien, runda Goda Hoppsudden och norrut öster om Afrika alltså. Det ovanliga med den här rullen är att den visar en fransk båt som seglar mot vinden i hela 1 min 44 sek. Kors i taket.


En direktlänk till sajten - www.sailnet.com och Interesting Sailboats - har du (här). Du kommer till det första inlägget och där finns alla båtar uppäknade som det finns inlägg om. Listan uppdateras löpande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar