söndag 1 januari 2012

Nytt År!

2011 tog slut i går kväll. Inte med vemod, snarare med stor förväntan. Kappseglingssäsongen för Piano slutade med WBS Grand Final den 24de september. Den var lyckosam, vann ett helrör Chapel Hill. Överväldig av känslan att ta emot priset hade jag inte sinnesnärvaro att bete mig som alla andra segrare på alla andra podier, dvs spruta hej vilt omkring mig så att det blir fina bilder. Istället tömde vi flaskan de första minuterna på det nya året i goda vänners lag.

Sverker häller upp för dom som inte ska köra hem!
Listan på allt som ska fixas innan seglingssäsongen startar är lång. En utmaning är att iordningsställa systerbåten #26. Skrov och köl står i Höganäs, när Dragan kommer tillbaka från julsemester börjar vi. En Al-mast väntar på #26, kölen är lite lättare, olika segelmakare. Det blir stora möjligheter att utvärdera och optimera båtarna mot varandra. Och testa SRS mättalen. Rimligtvis kommer #26 få SRS 1,19. Piano har SRS 1,21. Kommer Piano att vara 1,7% snabbare?


Flaskan är tom, ett år är slut. Väl mött på det nya året!

2 kommentarer:

  1. Låter kul med att kunna jämföra båtarna på det viset. Skulle vara kul med ett mer detaljerat inlägg där alla mått, vikter, motor osv jämförs.

    Vem ska segla 26:an?

    Hoppas du får ett bra år 2012 också!

    Erik

    SvaraRadera
  2. Tack för hälsningen. Vi bloggar väl vidare under detta året också! Du har nästan 10 gånger fler besökare på din blogg.
    26:an och 27:an (dvs Piano) skiljer sig lite: Rigg (Al/kolfibermast och segelmakare), kölvikt och motor (hittills iallafall - ev byter vi till saildrive på 26:an också). Jag ska lossa kölen på Piano i vinter (spännande projekt att bryta upp Sikaflexlimningen) och då får vi möjlighet att väga alla delar var för sig.
    Vem som ska segla 26:an? Är ännu skrivet i stjärnorna.

    SvaraRadera